Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 4. do 10. rujna 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježena su i obrađena 62 kaznena djela, od kojih su 31 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

U proteklom razdoblju zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno sedam počinitelja.
 
PROMET

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći s poginulima, smrtno je stradala jedna osoba. U šest prometnih nesreća s ozlijeđenima tri su osobe zadobile teške, a dvije osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u 26 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su nepropisno kretanje kolnikom u devet slučajeva, nepropisno uključivanje u promet u pet slučaja, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaza u tri slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih je četvero naknadno pronađena, a za dvoje se još traga. U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kome su zatečena četiri bosanskohercegovačka i jedan hrvatski državljanin. Oni su pokušali krijumčariti 72 kutije cigareta, 3 kilograma duhana i prehrambene proizvode.

Vijesti u brojkama | Statistike