Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 11. do 17. rujna 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 70 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 30 prometnih nesreća, od kojih osam s ozlijeđenima u kojima je šest osoba teže ozlijeđeno i šest osoba lakše, dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u osam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u pet slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepropisno uključivanje u promet u po tri slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je dvoje naknadno pronađeno, a za jednim se još traga. U jednoj prometnoj nesreći i to na području Kutine vozač je bio pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice od strane dva bosanskohercegovačka te po jednog hrvatskog, nizozemskog i slovenskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 77 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 40 kutija cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama | Statistike