Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 2. do 8. listopada 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 63 kaznena djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.

PROMET

Na prometnicama je zabilježena 31 prometna nesreća, od kojih šest s ozlijeđenima u kojima je jedna osobe zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život i sedam osoba lakše, dok je u 25 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u sedam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u šest slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u četiri slučaja, nepropisno uključivanje u promet u dva slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. 

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježen je jedan slučaj krijumčarenja preko državne granice, od strane jednog hrvatskog državljanina koji je pokušao prokrijumčariti 30 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nije posjedovao liječničku dokumentaciju.

Vijesti u brojkama | Statistike