Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 23. do 29. listopada 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 46 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 38 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći s poginulima, jedna osoba je smrtno stradala. U osam prometnih nesreća s ozlijeđenima pet osoba je teže, a šest osoba lakše ozlijeđeno, dok je u 29 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u devet slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u sedam slučaja, nepoštivanje prednosti prolaza i nedržanje potrebnog razmaka u po pet slučaja i dr. U sedam prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih je jedan naknadno pronađen, a za ostalima se još traga. U četiri  prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam hrvatskih, dva bosanskohercegovačka te po jedan austrijski, njemački i ruski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 72 kutije cigareta, 700 grama duhana, 184 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali medicinsku dokumentaciju i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama | Statistike