Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 20. do 26. studenog 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 55 kaznenih djela, od kojih su 28 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno devet počinitelja.
 
PROMET

Dogodile su se 44 prometne nesreće, od kojih šest s ozlijeđenima, u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i pet osoba lakše, dok je u 38 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u 12 slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka i nepropisno uključivanje u promet  po u pet slučajeva i dr. U devet prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je četvero naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su tri slučaja krijumčarenja preko državne granice, od strane dva bosanskohercegovačka i jednog srbijanskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 121 tabletu koja se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju.

Vijesti u brojkama | Statistike