Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 15. do 21. siječnja 2024. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 53 kaznena djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Počinjena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.
 
PROMET

Na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su četiri osobe teže ozlijeđene. U pet prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i četiri osobe lakše, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u devet slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u pet slučajeva, nepropisna vožnja unatrag i nedržanje potrebnog razmaka u po dva slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja i za njima se još traga. U tri promete nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je sedam slučajeva krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane četiri bosanskohercegovačka, dva srbijanska i jednog hrvatskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 78 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koja nisu imali liječničku dokumentaciju, prehrambene proizvode i novac.

Vijesti u brojkama | Statistike