Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 22. do 28. siječnja 2024. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 32 kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Počinjena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno pet počinitelja.
 

PROMET
Na prometnicama se dogodilo 38 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i šest osoba lakše, dok je u 34 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u deset slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u sedam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u šest slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u pet slučajeva i dr. U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je dvoje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U sedam prometnih vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane po jedno turskog i američkog državljanina koji su pokušali prokrijumčariti 20 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koja nisu imali liječničku dokumentaciju i 40 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama | Statistike