Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 5. do 11. veljače 2024. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 54 kaznena djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Počinjeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće, od kojih dvije s ozlijeđenima, u kojima je jedna teže i tri osobe lakše ozlijeđen, dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom i nedržanje potrebnog razmaka u po pet slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepoštivanje prednosti prolaska u po tri slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je jedan naknadno pronađen, a za dvoje se još traga. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je šest slučajeva krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane dva hrvatska, dva bosanskohercegovačka te po jednog slovenskog i švicarskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 179 kutija cigareta i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama | Statistike