Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 19. do 25. veljače 2024. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 36 kaznenih djela, od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Počinjena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenima, u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i jedna lakše, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u pet slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisna vožnja unatrag u po tri slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je četvero pronađeno, a za dvoje se još traga. U sedam prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane po jednog bosanskohercegovačkog i slovenskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 54 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju.

Vijesti u brojkama