Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 18. do 24. ožujka 2024. godine

KRIMINALITET
 
Tijekom proteklog tjedna na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 47 kaznenih djela, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.
 
PROMET

Na prometnicama se dogodila 31 prometna nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenima, u kojima je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i dvije osobe lakše, dok je u 24 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u deset slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka i nepoštivanje prednosti prolaska u po pet slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u dva slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja i za njima se još traga. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
U proteklom tjednu zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane tri bosanskohercegovačka te po jednog hrvatskog i slovenskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 30 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, 40 kutija cigareta, 500 grama duhana i 1,52 grama marihuane.

Vijesti u brojkama