Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 2. do 7. travnja 2024. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su obrađena 52 kaznena djela, od kojih su 25 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri slučaja narušavanja  javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 23 prometne nesreće, od kojih jedna s poginulima, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale i jedna osoba je lakše ozlijeđena. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, pet osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u i brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u po pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja, nepropisna vožnja unatrag u tri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja i do sada je jedan pronađen, a za ostalima se još traga. U tri prometne nesreće na području vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.

GRANICA
 
U navedenom razdoblju na području PU sisačko-moslavačke evidentirano je šest slučajeva krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane četiri bosanskohercegovačka i dva hrvatska državljanina.Oni su pokušali prokrijumčariti 2180 komada cigareta, 20 kutija cigareta, 1400 grama duhana i 0,37 grama amfetamina.

Vijesti u brojkama