Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 8. do 14. travnja 2024. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 50 kaznenih djela, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenima u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisna vožnja unatrag i nepropisno kretanje kolnikom u po četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka i dva slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja i do sada je jedan pronađen, a za dvoje se još traga. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola. 

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
U navedenom razdoblju, na području PU sisačko-moslavačke evidentirana su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane jednog hrvatskog, švedskog, austrijskog i slovenskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 24 kutije cigareta i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama