Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 15. do 21. travnja 2024. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području PU sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 51 kazneno djelo, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira u kojima je sudjelovalo osam počinitelja.
 
SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA
                       
Na prometnicama se dogodilo 38 prometnih nesreća. U osam prometnih neseća sa ozlijeđenima dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a osam osoba lakše, dok je u 30 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.
 
Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su nepoštivanje prednosti prolaza u osam nesreća, zatim brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam nesreća, nepropisno kretanje kolnikom u šest nesreća, nedržanje potrebnog razmaka u pet nesreća, itd. U pet prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih su dva naknadno pronađena, a za drugima se još traga. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala dva bosanskohercegovačka državljanina, koja su pokušala prokrijumčariti 48 kutija cigareta.
 

Pisane vijesti | Statistike