Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 10. do 16. lipnja 2024. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 53 kaznena djela, od kojih su 30 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira u kojima je sudjelovalo šest počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 35 prometnih nesreća, od kojih jedna sa smrtnom posljedicom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna zadobila lakše tjelesne ozljede. U pet prometnih nesreća s ozlijeđenima jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a četiri osobe lakše, dok je u 29 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nepropisno kretanje kolnikom u devet slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, zatim nepoštivanje prednosti prolaska u pet slučajeva, nepropisno uključivanje u promet u četiri slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. U sedam prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta nesreća, od kojih je troje naknadno pronađeno, a za drugima se još traga.

Proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojemu je zatečen po jedan hrvatski i bosanskohercegovački državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti pneumatski pištolj za čavle i 40 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama