Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 8. do 14. srpnja 2024. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 64 kaznena djela, od kojih su 32 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 36 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba, smrtno stradala, osam prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima je sedam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i 13 osoba lakše, dok je u 27 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u osam slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unatrag u po četiri slučaja i dr. U osam prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja, od kojih je pet naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedan na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane po jednog hrvatskog i bosanskohercegovačkog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 16 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama