Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 15. do 21. srpnja 2024. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 56 kaznenih djela, od kojih su 33 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 29 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede, tri prometne nesreće s ozlijeđenima u kojima je pet osoba lakše ozlijeđene, dok je u 26 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u šest slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepropisna vožnja unatrag u po pet slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u tri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u dva slučaja i dr. U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja i svi su naknadno pronađeni. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna na području PU sisačko-moslavačke, zabilježen je jedan slučaj krijumčarenja preko državne granice počinjen od strane švicarskog državljanina koji je pokušao prokrijumčariti litru herbicida.

Vijesti u brojkama