Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 29. srpnja do 5. kolovoza 2024. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 70 kaznenih djela, od kojih su 29 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno pet počinitelja
 
PROMET

Dogodilo se 47 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i sedam osoba lakše, dok je u 41 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje strane kretanja u 11 slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u osam slučajeva, neprilagođena brzina i nepropisno uključivanje u promet u po sedam slučajeva i dr. U dvije prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja, od kojih je jedan naknadno pronađen, a za drugim se još traga. U deset prometnih vozači su bili pod utjecajem alkohola. 

Tijekom produženog vikenda na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće.
 
GRANICA

U navedenom razdoblju na području PU sisačko-moslavačke, zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice, počinjenih od strane dva švedska te po jednog srbijanskog i bosanskohercegovačkog državljanina, koji su pokušali prokrijumčariti 720 komada cigareta, uljne boje i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama