Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 6. do 11. kolovoza 2024. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 42 kaznena djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su dva narušavanje javnog rada i mira za koja su prijavljena dva počinitelja.
 
PROMET

Na prometnicama su se dogodile 34 prometne nesreće, od kojih pet s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, a šest osoba lakše, dok je u 29 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje strane kretanja u osam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u sedam slučajeva, nepropisno skretanje u četiri slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja i svi su naknadno pronađeni. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.
 
GRANICA
U navedenom razdoblju na području PU sisačko-moslavačke, zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice, počinjenih od po jednog hrvatskog i bosanskohercegovačkog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 56 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju i lijekova za životinje.

Vijesti u brojkama