Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 19. do 25. kolovoza 2024. godine

KRIMINALITET
  
U proteklom tjednu na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je  i obrađeno 50 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji.
 
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira u kojima je sudjelovalo osam počinitelja.
   

SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA
                       
Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a sedam lakše, dok je u 12 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.
  
Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, nepropisno uključivanje i nepropisno skretanje u po dva slučaja, itd.
 
U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.
 
U dvije prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih je jedan naknadno pronađen, a za drugim se još traga.
 
 Proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenima u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u tri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježen je jedan slučaj krijumčarenja preko državne granice u kome je zatečen jedan bosanskohercegovački državljanin.
 

Vijesti u brojkama