Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 21. do 27. studenog 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 66 kaznenih djela, od kojih su 31 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak događaja za protekli tjedan

 

KRIMINALITET   

U razdoblju od 21. do 27. studenog 2011.  godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 66 kaznenih djela, od kojih su 31 počinili nepoznati počinitelji.           

Najviše kaznenih djela i to 30 počinjeno je na području Kutine, zatim 23 na području Siska, četiri na području Sunje, tri na području Gline, po dva na području Petrinje i Gvozda te po jedno kazneno djelo na području Novske i Dvora, dok na području Hrvatske Kostajnice kaznena djela nisu evidentirana.           

Zabilježena je 21 krađa, 15 prijetnji, 13 teških krađa, pet uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dvije prijevare i zlouporabe opojnih droga te po jedno razbojništvo, pronevjera, nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, nasilničko ponašanje u obitelji, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i krađa iz Zakona o energiji.           

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 28 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.  

            

JAVNI RED I MIR           

Zabilježeno je ukupno devet narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri na području Siska, dva na području Kutine te po jedno na području Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Novske, Dvora i Gvozda narušavanja javnog  reda i mira nisu zabilježena.           

U narušavanju je sudjelovao 21 počinitelj, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, a četiri su zadržana u prostorijama policije.           

U pet slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom, u tri slučaja fizičkim sukobima te u po jednom slučaju omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.           

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano jedno narušavanja, počinjeno od strane jednog počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI           

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 20 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u osam slučajeva na području Kutine, pet na području Siska, po dva slučaja na području Petrinje i Gline te u po jednom slučaju na području Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Novske i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.           

U ovim događajima je sudjelovalo 25 počinitelja, od kojih je 12 počinitelja uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, četiri počinitelja su bila pod utjecajem alkohola, dva su zadržana u policijskoj postaji te također dva koja su temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena na bolničko liječenje.           

Tijekom vikenda je zabilježeno devet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, u kojima je sudjelovalo deset počinitelja.

           

PROMET           

Na prometnicama je evidentirana 31 prometna nesreća, od kojih osam na području Siska, po sedam na području Kutine i Novske, po tri na području Petrinje i Gline, dvije na području Hrvatske Kostajnice te jedna na području Gvozda, dok na području Sunje i Dvora nije bilo prometnih nesreća.                

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 11 nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško, a deset je lakše ozlijeđeno, dok je u 20 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U sedam prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te je naknadnim radom pronađeno pet odbjeglih vozača, dok se ostalima traga.           

Najviše prometnih nesreća i to devet dogodilo se zbog nedržanja strane kretanja, po sedam zbog brzine neprimjerene uvjetima na kolniku i nepoštivanja prednosti prolaza itd.           

Prema danima najviše nesreća evidentirano je utorkom i četvrtkom - po šest, zatim srijedom, petkom i subotom - po pet i nedjeljom - četiri prometne nesreće, dok u ponedjeljak prometnih nesreća nije bilo.

U šest prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u po dvije nesreće na području Siska i Petrinje te u po jednoj na području Kutine i Novske.           

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 14 nesreća se dogodilo u dane vikenda. U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teško, a pet je lakše ozlijeđeno, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna je zabilježeno pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice, koja su počinila tri hrvatska te po jedan državljanin Bosne i Hercegovine i Austrije. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 170 kutija cigareta, 40 kg mesa i jedan boxer (hladno oružje).

Zabilježena su i dva nezakonita prelaska državne granice, počinjena na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice od strane tri državljana BiH i jednog hrvatskog državljanina. Državljanima BiH je izdano Rješenje o protjerivanju te su prisilno udaljeni iz RH, dok je hrvatski državljanin prekršajno prijavljen po Zakonu o nadzoru državne granice.           

Povrede državne granice proteklog tjedna nisu evidentirane.



Stranica