Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 30. siječnja do 5. veljače 2012. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 59 kaznenih djela, od kojih su 28 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli tjedan

 

KRIMINALITET           

U razdoblju od 30. siječnja do 5. veljače 2012. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 59 kaznenih djela, od kojih su 28 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 23 počinjeno je na području Siska, potom 13 na području Kutine, sedam na području Petrinje, šest na području Novske, po četiri na području Sunje i Gline te dva na području Gvozda, dok na području Dvora i Hrvatske Kostajnice kaznena djela nisu evidentirana.  

Zabilježene su 24 krađe, 13 teških krađa, deset prijetnji, po tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te po jedna zlouporaba opojnih droga, tjelesna ozljeda i povreda dužnosti uzdržavanja.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 18 djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno pet narušavanja javnog reda i mira, dva na području Kutine te po jedno na području Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Siska, Sunje, Gline, Dvora i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 13 počinitelja, od kojih je sedmero bilo pod utjecajem alkohola, dvoje počinitelja je uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni, dok je jedan zadržan u policijskoj postaji.

U tri slučaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom te u po jednom slučaju svađom i vikom, držanjem životinja bez nadzora i točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano jedno narušavanja, počinjeno od strane jednog počinitelja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 16 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u četiri slučaja na području Siska, u po tri slučaja na području Novske, Petrinje i Gline, u dva na području Kutine te u jednom slučaju na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Dvora i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima je sudjelovalo 18 počinitelja, od kojih je 11 uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, osam počinitelja je bilo pod utjecajem alkohola, dva su zadržana u policijskoj postaji, dok su također dva počinitelja temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda su zabilježena četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, u kojima je sudjelovalo pet počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama je evidentirana 21 prometna nesreća, od kojih po sedam na području Siska i Kutine, po dvije na području Petrinje i Gline te po jedna na području Novske, Sunje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je osam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, a sedam osoba lakše, dok je u 13 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom policijskih službenika svi odbjegli vozači pronađeni.

Najčešća greška koja je prethodila prometnim nesrećama bila je brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 11 slučajeva, potom nepropisno pretjecanje, nedržanje potrebnog razmaka i nepropisna vožnja unazad u po dva slučaja itd.

Prema danima najviše nesreća je evidentirano petkom - osam, zatim ponedjeljkom - četiri, srijedom i četvrtkom - po tri te utorkom, subotom i nedjeljom - po jedna prometna nesreća.

U četiri prometne nesreće utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u dvije nesreće na području Kutine te u po jednoj na području Siska i Hrvatske Kostajnice.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, devet nesreća se dogodilo u dane vikenda. U tri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

Planirana akcija u prometu

Sa subote na nedjelju,11./12. veljače, od ranih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena akcija „Noć bez alkohola“. Akcija će biti koordinirana sa susjednom Policijskom upravom zagrebačkom. 

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice, počinjena od strane jednog hrvatskog državljanina i jednog državljanina Bosne i Hercegovine, koji su pokušali prokrijumčariti jedno vozilo i 56 tableta s popisa droga.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci niti povrede državne granice.



Stranica