Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 6. do 12. veljače 2012. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 57 kaznenih djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli tjedan

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 6. do 12. veljače 2012. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 57 kaznenih djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 17 počinjeno je na području Kutine, potom 15 na području Siska, sedam na području Petrinje, šest na području Novske, po četiri na području Gline i Hrvatske Kostajnice, tri na području Sunje te jedno na području Dvora dok na području Gvozda kaznena djela nisu evidentirana.   

Zabilježeno je 16 krađa, 13 teških krađa, devet prijetnji, pet izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, po dva razbojništva, zlouporaba opojnih droga, teške tjelesne ozljede, tjelesne ozljede, povrede dužnosti uzdržavanja te po jedna zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju, zlouporaba položaja i ovlasti, prijevara i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 20 djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno šest narušavanja javnog reda i mira, po dva na području Kutine i Novske te po jedno na području Siska i Petrinje, dok na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 12 počinitelja, od kojih je sedmero bilo pod utjecajem alkohola, a dvoje je zadržano u prostorijama policije

U tri slučaja javni red i mir narušen je svađom i vikom te također u tri slučaja fizičkim sukobom, a u jednom slučaju držanjem životinja bez nadzora.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda su evidentirana četiri narušavanja, za što je prijavljeno osam počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u devet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u tri slučaja na području Siska, u po dva slučaja na području Novske i Petrinje te u po jednom slučaju na području Kutine i Gvozda, dok na području Sunje, Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima je sudjelovalo 11 počinitelja, od kojih je sedmero uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, šest ih je bilo pod utjecajem alkohola, a dva počinitelja su zadržana u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda je zabilježeno pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, u kojima je sudjelovalo sedam počinitelja.

           

PROMET

Na prometnicama je evidentirano 25 prometnih nesreća, od kojih 13 na području Kutine, sedam na području Siska, tri na području Gline, te po jedna na području Novske i Petrinje dok na području Sunje, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda prometnih nesreća nije bilo.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok je u 23 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom policijskih službenika dva odbjegla vozača pronađena dok se za trojicom još traga.

Najčešća greška koja je prethodila prometnim nesrećama bila je brzina neprilagođena uvjetima na kolniku uosam slučajeva, potom nedržanje strane kretanja u četiri slučaja, nepropisno uključivanje u tri slučaja itd.

Prema danima najviše nesreća je evidentirano ponedjeljkom i subotom – po pet, zatim srijedom i petkom - po četiri, četvrtkom - tri te utorkom i nedjeljom - po dvije prometne nesreće.

U četiri prometne nesreće je utvrđena alkoholiziranost vozača i to u dvije području Siska te također u dvije na području Kutine.                                    

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 11 nesreća se dogodilo u dane vikenda, a u njima je nastala samo materijalna šteta.

 

Planirane akcije u prometu

U četvrtak, 16. veljače, od 10 do 14 sati na području Kutine biti će provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa.

U nedjelju, 19. veljače, od 2 do 8 sati, na području Siska, Kutine, Novske i Petrinje biti će provedena akcija „Noć bez alkohola“.

 

GRANICA

Proteklog tjedna nisu evidentirani slučajevi krijumčarenja preko državne granice kao niti nezakoniti prelasci ili povrede državne granice.



Stranica