Sisak: Pronađene velike količine neeksplodiranih ubojitih sredstava

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Manje oružja/manjeOruzjaNoga.jpg

Prilikom čišćenja dvorišne prostorije u Lasinjskoj ulici u Sisku nakon smrti vlasnika pronađeno je i izuzeto 23.7 kilograma vojnog eksploziva, 60 raznih ručnih bomba, četiri mine rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja,

Prilikom čišćenja dvorišne prostorije u Lasinjskoj ulici u Sisku nakon smrti vlasnika pronađeno je i izuzeto 23.7 kilograma vojnog eksploziva, 60 raznih ručnih bomba, četiri mine rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja, sto detonatorskih kapisla, 400 metara sporogorećeg štapina i 1600 komada raznog puščanog streljiva.

Na polju u Novoselskoj ulici u Sisku pronađene su dvije protupješačke antimagnetne mine koje je djelatnik protueksplozijske zaštite ove Policijske uprave uništio na mjestu pronalaska, a prilikom čišćenja dvorišne prostorije u mjestu Ribnjača, općina Popovača, pronađena je i izuzeta ručna bomba, jedan komad streljiva i pet spremnika za automatsku pušku.

PONOVNO PODSJEĆAMO!

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica