Sisak: Uhvaćeni u krađi visokonaponskog električnog kabla

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Osumnjičeni su tijekom noći sa srijede na četvrtak, 7./8. prosinca u industrijskog zoni u Cvetkovićevoj ulici u Sisku ušli u instalacijsko okno na prostoru rudnog dvora i visokih peći, vlasništvo rečene obrtničke zadruge, te na manje komade isjekli ukupno 200 metara visokonaponskog električnog kabla, koji su potom vozilom prevezli na livadu i počeli ga spaljivati, a u čemu su ih zatekli policijski službenici. 

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su proveli kriminalistička istraživanja nad sedmero muškaraca starih od 19 do 34 godine, četvoricom Siščana i trojicom iz Slavonskog Broda, zbog osnovane sumnje da su na štetu obrtničke zadruge sa sjedištem na sisačkom području počinili tešku krađu.

Naime, osumnjičeni su tijekom noći sa srijede na četvrtak, 7./8. prosinca u industrijskog zoni u Cvetkovićevoj ulici u Sisku ušli u instalacijsko okno na prostoru rudnog dvora i visokih peći, vlasništvo rečene obrtničke zadruge, te na manje komade isjekli ukupno 200 metara visokonaponskog električnog kabla, koji su potom vozilom prevezli na livadu i počeli ga spaljivati, a u čemu su ih zatekli policijski službenici.

Osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u prostorije Policijske postaje Sisak na daljnja kriminalistička istraživanja, nakon kojih su kazneno prijavljeni zbog teške krađe.

Ukradeni predmeti su vraćeni oštećenima, koji materijalnu štetu procjenjuju na oko 40 tisuća kuna.



Stranica