Teška prometna nesreća s jednom poginulom osobom i dvoje ozlijeđenih

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Oznaka_pol.jpg
Foto: Ilustracija

U subotu, 13. srpnja oko 12.25 sati, na državnoj cesti D6 u mjestu Crevarska Strana na području općine Gvozd, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije osobe ozlijeđene.  
Nesreću je izazvao 44-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom karlovačkih registracija koji je zbog neprilagođene brzine i stanju kolnika izgubio nadzor nad vozilom, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelasku vozilom na suprotnu kolničku traku. Tom prilikom je došlo do udara prednje strane vozila u osobno vozilo požeških registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnjak, dok su se u vozilu kao putnici nalazile dvije osobe u dobi od 9 i 11 godina.
Na mjestu događaja smrtno je stradao 44-godišnji vozač, dok vozač požeških registracija, za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno nije bio pod utjecajem alkohola.
Ozlijeđeni 9-godišnjak i 11-godišnjak su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u karlovačku bolnicu, gdje su 9-godišnjaku konstatirane lake tjelesne ozljede, a 11-godišnjaku teške tjelesne ozljede opasne za život.
Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodila je zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.
U vremenu od 13.05 do 17.10 sati državna cesta D6 je bila zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima sve do 17.55 sati kada je promet normaliziran.
Tijelo poginulog 44-godišnjaka radi obdukcije je prevezeno u sisačku Opću bolnicu.
U svezi ove prometne nesreće policija će nadležnom državnom odvjetništvu proslijediti izvješće o događaju.

Stranica