Tijekom vikenda policija spriječila krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/GRANICA/Nadzor_granica.jpg
Foto: ilustracija
 
U subotu, 14. rujna u noćnim satima, policijski službenici koji na području PU sisačko-moslavačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području Topuskog spriječili krijumčarenje stranih državljana.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona provedeno je kriminalističko istraživanja nad 28- godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine. Utvrđeno je da je u vozilu bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.
 
Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili  potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon