Trojica recidivista u prometu i jedan alkoholizirani vozač mopeda

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg
Foto:  Ilustracija 

U subotu, 25. svibnja oko 20.30 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u mjestu Sela, na sisačkom području, zaustavili osobni automobil sisačkih registracija, kojim je upravljao 36-godišnjak. On je na dijelu ceste na kojemu je brzina ograničena na 50 km/h, vozio 81 km/h te se nije zaustavio na znakove koje mu je svjetlećom STOP-tablicom davao policijski službenik, već je nastavio vožnju dalje. Po zaustavljanju je iskočio iz vozila i pokušao pobjeći, ali je ubrzo pronađen te je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 0,81 promil, da autom upravlja bez položenog vozačkog ispita i da kod sebe nema prometnu dozvolu ni osobnu iskaznicu. Kako je isti recidivist, odnosno ponavljač prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

U nedjelju, 26. svibnja u poslijepodnevnim satima, u Petrinji su u prometu zatečeni 38-godišnjak i 27-godišnjak, koji su osobnim automobilima upravljali prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Kako su obojica recidivisti, uhićeni su i uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni sud.

Istoga dana oko 20 sati u Sisku je prilikom kontrole prometa zaustavljen moped sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,67 promila upravljao 54-godišnji muškarac. Do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje te je zbog počinjenog prekršaja uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Stranica