U Hrvatskom domu u Glini održana edukativna predstava „Zmajevi koji ne lete“

Slika /PU_SiM/kazalište Glina a.jpg

Kroz interaktivni pristup, ova predstava ukazuje na probleme mladenačke potrebe za isticanjem u društvu, potrebe za ljubavlju s isprepletenim unutarnjim ispitivanjem mladih

Foto: PU sisačko-moslavačka

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, u nedjelju, 26. lipnja, s početkom u 19 sati, u Hrvatskom domu u Glini u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave sisačko-moslavačke uz potporu Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka i Kazališta Oberon iz Koprivnice održana je kazališna predstava „Zmajevi koji ne lete“, redatelja Damira Mađarića u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.
 
Ova predstava na pitak i emotivan način obrađuje mučnu temu mladenačke ovisnosti o drogama, posebice tzv. „novih droga“ kao i međusobno povezanu temu obiteljskog rastrojstva i emocionalnog zlostavljanja.

Kroz interaktivni pristup, ova predstava ukazuje na probleme mladenačke potrebe za isticanjem u društvu, potrebe za ljubavlju s isprepletenim unutarnjim ispitivanjem mladih: „Gdje pripadam i tko me voli?!“, a ujedno daje rješenja kome se obratiti za pomoć u slučaju ovakvih problema. Sadržaj predstave nudi preventivna rješenja i ukazuje javnosti važnost sustavnog rada s mladima u smislu promicanja pozitivnih i zdravih stilova života.
 
U nastavku programa održan je Okrugli stol pod nazivom „Izazovi prevencije zlouporabe droga“ na kojem su sudjelovali stručnjaci iz različitih područja, a koji se suočavaju s problematikom zlouporabe droga kod mladih.
 
Podršku ove hvale vrijednoj kazališnoj predstavi dao je gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković, ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel, dr. Suzana Fabijanić voditeljica Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije sa suradnicima, Irena Barišić-Milunić voditeljica Odjela za Savjetovalište za djecu i mlade Gradskog društva Crvenoga križa Sisak i Sandra Veber voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije.

Stranica