U jednom danu policija spriječila tri slučaja krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Potraga_2.jpg
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u ponedjeljak, 20. studenog proveli tri odvojena kriminalistička istraživanja nad tri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičenici su prevozili veći broj stranih državljana, a koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

U jednom od događaja policijski su službenici pokušali zaustaviti kombi, ali se vozač nije zaustavio već se nastavio kretati. Potom je vozač naglo usporio, iskočio iz kombija i pokušao se udaljiti u čemu je spriječen, dok je kombi po zaustavljanju udario u službeno vozilo.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je vozač kombija prijavljen i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon