U jednom danu spriječena četiri slučaja krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Rotacija_krov.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija
 
Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u četvrtak, 21. prosinca, u četiri odvojena slučaja na području Gline i Hrvatske Kostajnice spriječili krijumčarenje više stranih državljana. 
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad jednim hrvatskim i trojicom rumunjskih državljana koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.
 
U jednom događaju, na području Gline, prilikom zaustavljanja vozač se dao u bijeg, ali je ubrzo nakon potrage pronađen i uhićen.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je troje državljana Rumunjske sudjelovalo u počinjenju kaznenog djela na način da su upravljali ili se nalazili u vozilima, kao prethodnice, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.
 
Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv jednog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica