​U jednom danu spriječeno četiri slučaja krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Rotacija.jpg

Osumnjičenici predani pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke

Foto: ilustracija
 
U četvrtak, 7. prosinca, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u četiri odvojena slučaja na području Siska, Gvozda i Gline spriječili krijumčarenje više stranih državljana. 

Policijski službenici su proveli kriminalistička istraživanja nad jednim hrvatskim, dvoje bosanskohercegovačkih državljana i jednim državljaninom Gruzije koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana u osobnim automobilima. 

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šestero državljana Gruzije sudjelovalo u počinjenju kaznenog djela na način da su upravljali vozilima, kao prethodnice i zaštitnice, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičenici su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon