​U Kutini održana preventivna akcija pod nazivom „SIGURNO DO ODREDIŠTA“.

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/edukacija motori/moto2 naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka

U nedjelju, 21. travnja u sklopu klupskih aktivnosti moto-kluba „Vilenjaci“ iz Kutine te događanja „Moto-gimkhana - Kutina 2024.“ održano je edukativno predavanje sudionicima u Kutini  pod nazivom „Sigurno do odredišta“.

Edukacija se sastojala od upriličene prezentacije na evidentirane prometne nesreće i posljedice u kojima su sudjelovali vozači motocikala i mopeda tijekom 2023. godine te prvog tromjesečja 2024. godine na području PU sisačko-moslavačke. U razgovoru sa prisutnim motoristima skrenuta je pozornost na najčešće greške koje čine u prometu te su im dati savjeti za sigurnije sudjelovanje u cestovnom prometu.

U sklopu edukacije djelatnici HMP Kutina su izveli pokaznu vježbu pružanja pomoći unesrećenom motoristi uz naglasak u kojim situacijama pribjeći skidanju zaštitne kacige te započeti sa procesom davanja umjetnog disanja. 

Na kraju je, od strane članova Udruge „Gimkhana Croatia“ održana edukacija o pravilnom načinu kretanja motociklom, načinu kočenja u pojedinim uvjetima te dani savjeti za sigurniju vožnju.

Pisane vijesti