U okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini proveden je preventivni projekt „Sigurna vozačka dozvola“

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/prevencija/Sigurna vozačka dozvola - Kutina 2024/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Art Hill

U  petak, 4. listopada, u Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, odnosno preventivnog prometnog projekta „Poštujte naše znakove“, provedena je akcija „Sigurna vozačka dozvola“, u organizaciji Agencije „Art Hill“ iz Zagreba  uz podršku i suradnju Ravnateljstva policije, policijskih službenika PU sisačko-moslavačke i PPRP Kutina te auto škole „Gazela“ iz Kutine.

Cilj akcije je bio senzibilizacija djece o važnosti poštivanja prometnih propisa te sigurno ponašanje u prometu s naglaskom na svijest o negativnom utjecaju alkohola na vozačke sposobnosti, posebice mladih vozača, odnosno sudionika u prometu.

Održana je edukativna radionica, predavanje na temu „Mladi u prometu - mladi vozači“,  kviz „Znanjem do vozačke dozvole", te je održan poligon spretnosti u kojima je sudjelovalo 14 učenika završnih razreda. Najbolji i najspretniji učenik, Franko Slota, dobio je vrijednu nagradu - besplatno polaganje vozačkog ispita „B“ kategorije, dok su svi ostali učesnici dobili majice AŠ „Gazela“.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica