U Popovači policajci savjetovali i educirali građane

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Predavanja/Predavanje Popovača.jpg

Jučer, 14. veljače s početkom u 18 sati u prostorijama Udruge umirovljenika Općine Popovača, umirovljenicima s područja općine, tj. osobama starije životne dobi održano je edukativno predavanje na temu „Zlatna jesen“. U sklopu projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“,

Foto: PU sisačko-moslavačka

Jučer, 14. veljače s početkom u 18 sati u prostorijama Udruge umirovljenika Općine Popovača, umirovljenicima s područja općine, tj. osobama starije životne dobi održano je edukativno predavanje na temu „Zlatna jesen“.

U sklopu projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“,  policijski službenici za prevenciju Policijske uprave sisačko-moslavačke i kontakt policajci Policijske postaje Kutina građane su upoznali s obilježjima prijevara, zastupljenosti starijih osoba kao žrtva ovih kaznenih djela te ponašanju počinitelja.

Savjetima kako podići razinu samozaštitnog ponašanja i primjerima iz prakse poput prodaje lažnog nakita tj. zlatnih lančića na ulici te masažera i posteljina u njihovim domovima prisutnima su najbolje opisani najčešći oblici prijevara. 

Predavanje je iskorišteno da se građani upoznaju i s prometnim pravilima i ponašanjem u prometu, sve kako bi se smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju starije osobe, a također im je objašnjen i način zamjene vozačke dozvole s obzirom na navršene godine.

Tijekom predavanja okupljeni, kojih je bilo oko 30-ak, postavljali su razna pitanja i navodili primjere iz svojih života, a na kraju ovog zanimljivog i aktivnog druženja podijeljeni su im promo-materijal (letci) i ustupljeni kontakt brojevi u slučaju da postanu žrtve kaznenog djela.

Također su zamoljeni da savjete i upozorenja koja su čuli na predavanju prenesu svojim ukućanima, prijateljima i poznanicima, posebice svojim vršnjacima koji žive sami, a sve kako bi izbjegli da postanu žrtve ovakvih ili sličnih kaznenih djela.



Stranica