U prometnoj nesreći smrtno stradao pješak

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Križ_cesta.jpg
Foto:  Ilustracija

U ponedjeljak, 25. veljače oko 19.15 sati, na dijelu ceste između mjesta Topolovac i Prelošćica, na sisačkom području, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.
Nesreća se dogodila kada je 39-godišnji vozač osobnog automobila sisačkih registracija, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i slabe vidljivosti (noć i nepostojanje ulične rasvjete), prednjim lijevim djelom vozila udario u 84-godišnjeg pješaka, koji se bez reflektirajućeg prsluka na sebi nalazio na njegovoj prometnoj traci. Od siline udarca pješak je odbačen na drugu prometnu traku, gdje je u njega udario drugi osobni automobil sisačkih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 64-godišnjak. Pješak je tom prilikom smrtno stradao, a očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Sisku. Po njegovom nalogu je tijelo preminuloga radi obdukcije prevezeno u sisačku Opću bolnicu te su radi vještačenja oba osobna vozila privremeno oduzeta. Alkotestiranjem vozača je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola.
S ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće, policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavlja daljnja kriminalistička istraživanja.
 

Stranica