U prometu zaustavljeni alkoholizirani vozači, a najveća koncentracija je iznosila 2,87 promila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/10-11-000.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 3. kolovoza oko 19 sati, policijski su službenici u Zagrebačkoj ulici u Petrinji  u kontroli prometa zaustavili 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,7 promila i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A kategorije upravljao motociklom sisačkih registracija. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju, 4. kolovoza oko pola sata poslije ponoći, u Dugoj ulici u Petrinji, zatečen je 63-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao motociklom zagrebačkih registracija. Uhićen je te je zbog počinjenog prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 1.45 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Kutini, zaustavljen je automobil kutinskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,11 promila upravljao 26-godišnjak. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu. 

Potom je oko 10.30 sati, na lekeničkom području, zatečen je 29-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,87 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. Do otriježnjenja je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje te protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Zatim je oko 21 sat, na području Popovače u mjestu Donja Jelenska, zaustavljen je 31-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,63 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. Daljnjom provjerom je utvrđeno da mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova. Tijekom postupanja je prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Dva sata kasnije, na kutinskom području u mjestu Banova Jaruga, zatečen je 45-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,51 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Zbog počinjenog prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila