U Sisku održano edukativno predavanje u sklopu Kampanje za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Jedan od pet/Tribina zlostavljanje djece3.jpg

U sklopu Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj,  jučer, 30. studenog od 12,00 do 14,00 sati u „Kazalištu 21“ u Sisku policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Obiteljskim centrom Sisačko-moslavačke županije i Poliklinikom za zaštitu djece grada Zagreba organizirali edukativno predavanje.

Cilj spomenute Kampanje je pružanje znanja i praktičnih rješenja za sprečavanje i prijavljivanje seksualnog nasilja nad djecom i podizanje razine svijesti o stvarnim razmjerima seksualnog nasilja uz promicanje nacionalne i međunarodne suradnje u suzbijanju seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece.

Predavanje je održao dr. med. spec. psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne prihijatrije Domagoj Štimac, ujedno i zamjenik ravnateljice i voditelj tima Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, a pridružio mu se i ravnatelj Obiteljskog centra Sisak Saša Petrić te policijski službenici ove policijske uprave.

Rečenom predavanju, koje je prvenstveno njima i bilo namijenjeno, odazvalo se 70 djelatnika osnovnih i srednjih škola, zatim djelatnika Centra za socijalnu skrb, pravosuđa te zdravstva Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom samog predavanja poseban je naglasak stavljen na to da upravo kroz provođenje tih aktivnosti te uz pomoć i suradnju drugih institucija treba postići da krajnji korisnici, prvenstveno djeca, dobiju informacije prilagođene njihovoj dobi te ih kao takve i usvoje.



Stranica