​U Srednjoj školi Novska održana predavanja na temu „Kako prepoznati konzumaciju opojnih sredstava kod svog djeteta“

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/Novska-predavanje/naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka
 
Jučer, 22. ožujka u vremenu od 18 do 19.30 sati, u Srednjoj školi Novska policijski službenici Ureda načelnika i Odjela droga, u suradnji s partnerima, dr. Suzanom Fabijanić, voditeljicom Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uz nazočnost ravnateljice škole Nikoline Fijačko Filipović, školske pedagoginje Slavice Čar i nekoliko profesora škole, za oko 50 roditelja učenika prvih razreda srednje škole održali su edukativno predavanje na temu „Kako prepoznati konzumaciju opojnih sredstava kod svog djeteta“.

Tijekom predavanja, policijski su službenici upoznali roditelje s kakvim se oni situacijama susreću svakodnevno, kazneno-pravnim sankcijama, tj. brojem prekršaja i kaznenih djela koji čine mladi na području Sisačko-moslavačke županije. Roditelji su mogli pogledati izložene primjerke opojnih sredstava (droga), a potom su upoznati gdje ih sve i u kojem obliku djeca skrivaju.

Doktorica Fabijanić je govorila o posljedicama pandemije COVID-19, posljedicama potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju te rezultatima istraživanja korištenja opojnih sredstava mladih u županiji, a potom je napomenula da je prevencija ovisnosti, gledano s njihovog stajališta posebna djelatnost koja je usmjerena na problematiku zlouporabe svih oblika ovisnosti i to kod svih dobnih skupina.

Na kraju predavanja roditeljima je savjetovano da razgovaraju s djecom o problemima vezanima za ovisnost, o usvajanju stavova i navika zdravijeg načina življenja, sprječavanju nastanka društveno neprihvatljivog ponašanja i sl. te da se, ukoliko to bude potrebno, za pomoć bez oklijevanja mogu obratiti policiji i dr. Suzani Fabijanić.

Stranica