U Sunji provedena akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Slika /PU_SiM/Vijesti/2010/manjeOruzjaNoga.jpg

Danas, 9. prosinca na tržnici Ulici Matije Gupca u Sunji, policijski službenici su suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje proveli akciju "Manje oružja - manje tragedija".

Danas, 9. prosinca na tržnici Ulici Matije Gupca u Sunji, policijski službenici su suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje proveli akciju "Manje oružja - manje tragedija".

Tom su prilikom građanima dijeljeni promidžbeni materijali te su ih policijski službenici upoznavali s mogućnošću dragovoljne predaje ilegalnog oružja te im pružali i sve potrebne informacije o načinu predaje vatrenog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Građani su također imali priliku vidjeti izložbu minsko - eksplozivnih sredstava, improvizirano minsko polje i kartu minsko opasnih područja u Županiji sisačko - moslavačkoj.

Prilikom provođenja ove akcije prikupljena su slijedeća ubojita sredstva: šest ručnih bombi, dva ručna raketna bacača i dva kilograma TNT eksploziva.

 

Ovom prilikom najavljujemo da će se ova akcija provesti i u Gvozdu u ponedjeljak, 12. prosinca, od 10,00 do 12,00 sati.

 

Podsjećamo

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te da vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica