U trima pretragama pronađene puške i streljivo

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Bočno policija.jpg

Postupajući po dojavi o nasilničkom ponašanju u obitelji policijski službenici Policijske postaje Petrinja uhitili su u petak, 20. rujna, u večernjim satima 19-godišnjeg Petrinjca. Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je on prije desetak dana od nepoznate osobe kupio automatsku pušku koju je držao u psećoj kućici u svom dvorištu. Puška je oduzeta, a protiv

Postupajući po dojavi o nasilničkom ponašanju u  obitelji policijski službenici Policijske postaje Petrinja uhitili su u petak, 20. rujna, u večernjim satima 19-godišnjeg Petrinjca. Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je on prije desetak dana od nepoznate osobe kupio automatsku pušku koju je držao u psećoj kućici u svom dvorištu. Puška je oduzeta, a protiv 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje, a prijavljen je i prekršajno zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari je podnesena i protiv 48-godišnjeg muškarca s područja Gline u čijoj je kući u mjestu Svračica, pretragom obavljenoj po nalogu Prekršajnog suda u Sisku, pronađena i oduzeta puška vojnog porijekla te 16 komada streljiva koje je nepovlasno držao u kući.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku u petak je također obavljena i pretraga obiteljske kuće u Novom Farkašiću, grad Petrinja, u kojoj je pronađena i oduzeta poluautomatska puška te je protiv 50-godišnjeg vlasnika podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 



Stranica