Velike brzine na autocesti A3

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Zaustavljanje_ac.jpg
Foto: Ilustracija

U petak, 19. srpnja oko 16.00 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, zaustavljen je osobni automobil Audi, švicarskih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 247,6 km/h upravljala 30-godišnja njemačka državljanka. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan joj je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području hrvatske u trajanju od mjesec dana.
 
Istoga dana, oko 19.30 sati na autocesti A3, policijski službenici zaustavili su i motocikl Suzuki, austrijskih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 227,4 km/h upravljao 49-godišnji državljanin Austrije. I njemu je zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije na području hrvatske u trajanju od mjesec dana.
 
U subotu, 20. srpnja oko 23.15 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, zaustavljen je osobni automobil Audi, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 222,3 km/h upravljao 46-godišnji njemački državljanin. Oko 23.30 sati zaustavljen je i osobni automobil Mercedes, švicarskih registracija, kojim je iz smjera Zagreb brzinom od 222,3 km/h upravljao 41-godišnji državljanin Kosova. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozačima su izdani  obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Stranica