Vozači pod utjecaje alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 15. srpnja oko 21.20 sati u Popovači, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 21-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,6 promila upravljao automobilom zagrebačkih registracija te je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanala. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 21.40 sati, u ulici Aleja Vlade Janića Cape (Most Gromova) na kojem se izvode radovi na rekonstrukciji mosta te je postavljena privremena prometna signalizacija dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 42-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,43 promila. Uslijed neprilagođene brzine prešao je na suprotnu prometnu traku i udario u dva automobila koja su dolazila iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći 50-godišnja vozačica je zadobila lake tjelesne ozljede, a 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Idućeg dana oko 17.45 sati u Popovači, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 46-godišnjak upravljao kombijem kutinskih registracija. Započeo je radnju skretanja bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je potom 62-godišnjak, upravljajući motociklom uslijed pretjecanja udario u njega. Vozač motocikla bio je pod utjecajem alkohola od 0,53 promila i lakše je ozlijeđen. Protiv obojice slijedi obavezni prekršajni nalog.

Stranica