Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 23. veljače oko 10.30 sati, u Ulici Braće Kavurić u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 38-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On je uslijed nedržanja razmaka udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Potom je napustio mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Sljedećeg dana, 24. veljače oko 20.15 sati, na sisačkom području u mjestu Odra Sisačka prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 44-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,86 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On se vožnjom unazad polukružno okretao i udario u teretno vozilo koje je bilo parkirano uz rub kolnika, nakon čega je napustio mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja, protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Potom se u nedjelju, 25. veljače oko 8 sati, na raskružju Ulice Matije Reljkovića i Ulice Braće Hanžek u Petrinji, dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 26-godišnjak po dolasku u raskrižje, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom sisačkih registracija i sletio s kolnika na zelenu površinu. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,11 promila. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila