Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 2. kolovoza oko 14.30 sati, na području Dvora u mjestu Volinja, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 62-godišnja vozačica uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, automobilom sisačkih registracija prešla preko suprotne prometne trake i sletjela u odvodni kanal. Vozačica je bila pod utjecajem alkohola od 0,57 promila, a zbog počinjenih prekršaja protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog.

Sljedećeg dana, 3. kolovoza oko 19 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Kutini, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 52-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,9 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. Od je dolaskom do raskrižja i po ulasku u zavoj, uslijed neprilagođene brzine sletio u odvodni kanal. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 21 sat, na raskrižju Poljske i Radničke ulice u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 40-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,02 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On je po dolasku u raskrižje oduzeo prednost prolaska automobilu sisačkih registracija kojim je upravljao 53-godišnjak. Od siline udarca 53-godišnji vozač je sletio s kolnika te udario u betonski kolni ulaz i prometni znak. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje te protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
   
Potom je u nedjelju, 4. kolovoza oko 5 sati, u Vinogradskoj ulici u Glini, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao 29-gododišnjak. On je uslijed neprilagođen brzine izgubio nadzor nad automobilom sisačkih registracija i udario u metalnu ogradu koja je odbačena na kuću. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,58 promila te je zbog alkoholiziranosti smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Protiv njega slijed optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana oko 20.45 sati, na području Hrvatske Dubice u mjestu Baćin, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 36-godišnjak uslijed neprilagođen brzine automobilom sisačkih registracija udario u automobil kojim je ispred njega upravljala 22-godišnjakinja koja je skretala u dvorište. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Potom je 61-godišnjak u ponedjeljak, 5. kolovoza oko 11.15 sati, u Ulici Ruđera Boškovića u Sisku izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. On je uslijed alkoholiziranosti od 1,64 promila s automobilom sisačkih registracija sišao s kolnika na travnatu površinu te udario u metalni stupić. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila