Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/A11bljeskalica.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 6. svibnja, oko 17.30 sati, na raskrižju Sisačke ulice i ulice Gromova u Petrinji, prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 0,79 promila izazvao je 33-godišnjak iz Siska, koji je upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je dolaskom u raskrižje oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu sisačkih registracija kojim je upravljao 19-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći 19-godišnji vozač je lakše ozlijeđen, dok protiv 33-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja. 
 
Istoga dana, oko 19.45 sati, na kutinskom području u mjestu Batina, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je 39-godišnjak s kutinskog područja koji je pod utjecajem alkohola od 2,04 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom skrenuo na suprotnu prometnu traku, sletio u odvodni kanal, nakon čega je prošao preko kolnog ulaza te udario u metalnu ogradu i drveni stup. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
U nedjelju, 8. svibnja, oko 10.30 sati, na kutinskom području u mjestu Stupovača, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je pod utjecajem alkohola od 0,87 promila osobnim vozilom kutinskih registracija upravljao 62-godišnjak s kutinskog područja, koji je po ulasku u raskrižje oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kutinskih registracija. Protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Stranica