Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 17. lipnja oko 13.30 sati, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreću je izazvao 59-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je pod utjecajem alkohola od 1,5 promila, automobilom sisačkih registracija prešao na suprotnu kolničku traku i udario u automobil kojim je upravljao 51-godišnjak. U prometnoj nesreći 59-godišnji vozač je teže ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju, 18. lipnja oko pola sata poslije ponoći, u Novoselskoj ulici u Sisku, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 22-godišnjak. On je uslijed alkoholiziranosti od 1,58 promila, automobilom đakovačkih registracija sišao s kolnika u odvodni kanal te udario u betonski kolni ulaz i dvorišnu ogradu. Uhićen je te je do otriježnjenja smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 15.30 sati, prometnu nesreću s materijalnom štetom u Bukovačkoj ulici u Novskoj, izazvao je 24-godišnjak, koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,8 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. On je uslijed neprilagođen brzine, izgubio nadzor nad vozilom, udario u zemljanu brinu odvodnog kanala, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Stranica