Policija predstavila svoj rad na Danu otvorenih vrata u Kutini

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/prevencija/Dan otvorenih vrata u Kutini 2024/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici brojnim zainteresiranim građanima prikazali opremu i prezentirali svoj rad

Foto: PU sisačko-moslavačka

Jučer, 5. lipnja, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini, Policijska uprava sisačko-moslavačka je nastavila s održavanjem dana otvorenih vrata, na kojem su policijski službenici brojnim zainteresiranim građanima prikazali opremu i prezentirali svoj rad.

Mnoštvo posjetitelja uživalo je u pokaznoj vježbi specijalističkog tima interventne policije koji su kroz vježbu pokazali pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te pokaznu vježbu taktičke radnje kretanja s dugim i kratkim oružjem uz korištenje balističke opreme prilikom hvatanja počinitelja kaznenih djela u otvorenom i zatvorenom prostoru.

U nastavku programa posjetitelji su imali prilike pogledati opremu i oružje koju koriste policijski službenici interventne policije u svom radu te prezentaciju posebno obučenih policijskih službenika „operatera za upravljanje bespilotnim letjelicama“ - Dronovima.

Kao i prijašnjih godina posebnu pažnju je izazvala pojava naših četveronožnih inspektora Lise - specijalizirani pas za i eksploziva i Farga - specijalizirani pas za detekciju skrivenih osoba.

Na promo pultovima izložena je razna policijska oprema koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Upoznali su se s radom temeljne policije, zatim prometne, granične i interventne policije, protueksplozijske zaštite, kriminalističke tehnike te prevencije.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti i službena policijska vozila („Marica“ - za prijevoz uhićenih osoba, presretač i motocikl - za nadzor brzine i prometa, schengen bus i polaris ranger - specijalizirana vozila za nadzor državne granice).

Na Danu otvorenih vrata policije sudjelovali su i pravosudni policajci te su službenici pravosudne policije predstavili svoj rad i postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.        

Pisane vijesti | Društvo i zajednica