Željela realizirati kredit pa ostala prevarena

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Policija natpis.jpg

Nepoznati je počinitelj s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi , putem društvene mreže doveo u zabludu te joj obećao isplatu kredita ukoliko uplati određenu svotu novca

Foto: Ilustracija

Policiji je 65-godišnjakinja s područja Siska prijavila prijevaru, počinjenu na njenu štetu od strane nepoznate osobe. Naime, nepoznati ju je počinitelj s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi putem društvene mreže doveo u zabludu, obećao joj isplatu kredita ukoliko uplati određenu svotu novca, a što je i učinila. Kako kredit nije dobila, slučaj je odlučila prijaviti policiji.

Upozorenje građanima
Budući da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.
Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.
 

Stranica