Pohvalili su nas...

 
Šalje: Uprava Bure Centra
Poslano: 3. kolovoza 2023. godine, 13:09
Prima: Policija
Predmet: Pohvala djelatnika MUP-a Ž.C.
 
Želimo s Vama podijeliti događaj iz Biograda na Moru te pohvaliti Vašeg djelatnika Ž.C.
Naime, u Biogradu na Moru ispred Bure Centra, 31. srpnja 2023. u 11:35 sati, Ž.C., policijski djelatnik na godišnjem odmoru, je ispred Bure Centra pronašao 640 € koje je skupio i odnio zaštitaru u OTP banku s namjerom da se pronađe pravi vlasnik.
O pronalasku je odmah obavijestio i kolege iz PU Biograd na Moru, ali s obzirom da nisu mogli u tom trenutku intervenirati, novac je povjerio zaštitaru OTP banke, Damiru Alavanji, koji je dalje kontaktirao Upravu Bure Centra.
Bure Centar je obavijest o pronalasku veće količine novaca objavio na društvenim mrežama te se pobrinuo da vijest prenesu lokalni mediji.
Uprava Bure Centra i šira javnost ugodno su iznenađeni postupkom Vašeg djelatnika koji je učinio sve kako bi se vlasnik pronašao, umjesto da je, prema vjerovanju većine, novac zadržao za sebe. Gospodin je svaki dan bio u kontaktu s Upravom centra kako bi bio siguran da je nakon njegove predaje novca zaštitaru ispoštovan daljnji protokol u slučaju pronalaska izgubljenog predmeta, u ovom slučaju veće svote novca.
Drago nam je da je gospodin jedan od onih koji vraća vjeru u ljudsko poštenje, a kao takav je ogledan primjer kakav policijski službenik treba biti.

Uprava Bure Centra mu je jako zahvalna.
 
 
Šalje: H. Č
Poslano: 30. travnja 2023. godine, 8:49
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: ZAHVALA I POHVALA
 
Poštovani,
 
ovom prilikom bi se zahvalili i pohvalili djelatnike Sisačke policijske postaje, koji su izašli na intervenciju 18.03.2023. u 16,30 sati u Pešćenici na autocesti A11, odmaralište Pešćenica,
gdje je došlo do zapaljenja našega vozila. Djelatnici ophodnje autoceste su prvi stigli na mjesto nezgode, a djelatnici policijske postaje susak odmah iza njih. Policijski službenici su prije svega bili izuzetno profesionalni, ljubazni i suosjećajni, spremni na pomoć. Zatim bi se zahvalili i djelatnicima kriminalističke policije koji su također bili izrazito profesionalni i jednako ljubazni i spremni pomoći. 
 
Lp,
 
H. i A. Č
 
 
Šalje: Z. G.
Poslano: 1. prosinca 2022. godine, 16:26
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, u rano jutro, 26. studenoga 2022. godine, oko 2.54 sati, oglasio mi se alarm na mobilnom uređaju povezan s kućnim alarmom u Kutini, Kutinskoj Slatini. Alarm smo uključili iz razloga što smo izbivali tijekom vikenda. Na aplikaciji mobilnog uređaja pisalo ja da su otvorena ulazna vrata.
Otprilike prije godinu i pol dana izvršena je provala u susjednu kuću, nakon čega smo instalirali tehničku zaštitu od strane ovlaštene zaštitarske tvrtke. U tim trenucima jedino što sam mogao je bilo nazvati Policijsku postaju Kutina. Policijski službenik mi se odmah javio i rekao da će poslati ophodnju te me o svemu izvijestiti. I ubrzo, nakon navedenog nazvao me policijski službenik i detaljno izvijestio da nije bilo provale.
Ovim putem zahvaljujem Policijskoj postaji Kutina i svim djelatnicima na brzoj i profesionalno odrađenoj zadaći.
Znam da će te Vi možda reći da je to Vaš posao, ali i moja je moralna obveza pohvaliti i zahvaliti na svemu.
HVALA VAM HRVATSKA POLICIJO ❤️❤️
 
Srdačno, Z. G. iz Kutinske Slatine

 
 

Šalje: A.D
Poslano: 23. veljače 2022. 8:51
Prima: Policija
Predmet: Sjajno!!

 

Poštovani,

Jučer sam bila u prostorijama MUP RH,Sisak gdje se izdaju osobne iskaznice u vremenu od 15-16,30 h..

Jedna gospođa na tri šaltera i redu nikad kraja...Budući da sam bila na samom kraju radnog vremena čula sam razgovor djelatnice i dežurnog policajca gdje donose odluku da ostaju raditi dokle god ima ljudi...

Jako lijepo za čuti,sjajan osjećaj da nije sve baš tako crno kako medijima odjekuje!!!

Hvala,

S poštovanjem

A.D

 
 
Šalje: D.P.L

Poslano: 29. kolovoza 2021. 15:13 
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: Pohvala marljivim djelatnicama

 

Poštovani,

Ovim putem želim iskazati pohvalu nadasve marljivim i profesionalnim djelatnicama PU sisačko-moslavačke Službe upravnih poslova, državljanstva i statusnih pitanja stranaca.

Imenovane unatoč zaista velikom opsegu posla kojeg obavljaju, s puno poštovanja i razumijevanja prema strankama pristupaju svakoj pojedinačnoj situaciji i zahtjevu, svaki postupak mirno i razumljivim rječnikom tumače strankama, imaju puno strpljenja i odgovoran pristup prema poslu i ljudima. Bilo je lijepo u užurbanoj svakodnevici suvremenog života doživjeti emotivnu toplinu i profesionalnost imenovanih službenicama. Kao takve mogu biti primjer drugima. Na kraju mogu samo još dodati: hvala vam što postojite.

S poštovanjem i zahvalnošću.
dr.sc. D.P.L iz Siska


 
 
Šalje: K. P. G.
Poslano: 29. veljače 2020. 20:56
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: Pohvala policijskih djelatnika

Poštovani,

ovim pismom prvenstveno želim iskazati zahvalnost i poštovanje prema policiji PU sisačko - moslavačke.

U periodu od 25. listopada do 5. studenog prošle godine pružena mi je policijska zaštita kao žrtvi kaznenog djela.

Sedam dana provela sam sa interventnom jedinicom policije PU sisačko - moslavačke. Malo je reći da interventna policija obavlja posao dostojanstveno. Dvadeset i četiri sata  provodili smo zajedno. Svakodnevno su dokazali da zaslužuju poštovanje svih nas. Da moralno i etički obavljaju svoj posao. Pristupanje meni kao žrtvi, ženi, kao čovjeku, sa puno razumijevanja, poštovanja i strpljenja, bez predrasuda. Divim se njihovoj odgovornosti, smirenosti, samokontroli. Hrabrosti kojom ulijevaju sigurnost.  Čast mi je što su mi oni pružali zaštitu. Što sam mirno spavala, što su moji roditelji i najbliži bili sigurni da sam zaštićena.

Po odlasku interventne jedinice zaštitu je ponovno preuzela temeljna i kriminalistička policija PU sisačko - moslavačke koja je jednako svoj posao obavila profesionalno. Isto oni koji su bili sa mnom kao i oni sa druge strane telefona. Uvjerila sam se da PU sisačko - moslavačka svoj posao odrađuje profesionalno, temeljito, razborito. Sa pristupom, sa strpljenjem koje je prijeko potrebno svakoj žrtvi.

Možemo biti ponosni i sigurni u rad naše policije, u njihovu odgovornost prema nama, predanost i sigurnost.

Veliko hvala i sretno u daljnjem radu!

S poštovanjem,
K. P. G.
 
 

Članak objavljen na portalu direktno.hr, 17.5.2019.  

PRIMJENA ZAKONA NA DJELU

HUMP: Postupak sisačke policije u slučaju prijetnji liječniku hitne pomoći primjer kako treba reagirati

Hrvatska udruga za medicinsko pravo pozdravlja (HUMP) postupak policijskih službenika u Sisku prema suprugu pacijentice koji je u utorak, 14. svibnja, bez ikakvog povoda prijetio liječniku prilikom pružanja hitne medicinske pomoći, priopćili su iz te udruge. 

Podsjetimo, u utorak iza 22 sata, hitna pomoć je pozvana na intervenciju u obiteljsku kuću u Sisku. Tijekom pružanja liječničke pomoći bolesnoj 60-godišnjoj pacijentici, njen je suprug liječniku Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslovačke županije upućivao prijetnje smrću.
Nakon što je liječnik prijavio prijetnje, muškarac je doveden u prostorije policijske postaje Sisak gdje je provedeno kriminalističko istraživanje te je uz kaznenu prijavu zbog prijetnji predan pritvorskom nadzorniku. (vijest na našoj web stranici)

Iz HUMP-a ističu da je reakcija nadležnih represivnih tijela koja je rezultirala uhićenjem nasilnika i privođenjem istog pritvorskom nadzorniku postupak neposredne i konkretne primjene odredbi kaznenopravnog zakonodavstva, točnije sumnje u počinjenje kaznenog djela opisanog u članku 315a. Kaznenog zakona, tj. prisile prema zdravstvenom radniku.
Podsjećaju kako su Hrvatska udruga za medicinsko pravo i njeni članovi aktivno sudjelovali u definiranju predmetnog novog kaznenog djela koji je zaživio stupanjem na snagu izmjena i dopuna Kaznenog zakona od 4. siječnja 2019., a jednako tako su bili predvodnici u višekratnim obraćanjima i upućenim apelima i javnim reakcijama putem medija u slučajevima evidentnih nasilja prema zdravstvenim radnicima i dosadašnjoj indolentnosti i tromosti nadležnih institucija u sankcioniranju takvih počinitelja.

Stoga je postupak policijskih službenika u Sisku prvi je konkretan i svijetli primjer brze i adekvatne reakcije nadležnih u suzbijanju i sprječavanju nasilja, ali i primjeni postulata novog kaznenog djela, napominju iz HUMP-a.

"Vjerujemo da će isti biti primjer postupanja svih meritornih tijela i institucija u situacijama počinjenja nasilja ili prisile nad zdravstvenim radnikom. Jednako tako nadamo se da predmetna konkretna reakcija represivnih tijela može biti jasna poruka i upozorenje svim osobama da bilo kakvo nasilje prema zdravstvenom radniku neće biti ni najmanje tolerirano te će biti bespogovorno sankcionirano, a sve u cilju da se zdravstvenom radniku omogući nesmetano obavljanje zdravstvene djelatnosti kao temeljne vrijednosti u zaštiti života i zdravlja ljudi", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje dr. Miran Cvitković.
 
 
Šalje: m. v.
Poslano: 6. ožujka 2019. 10:22
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: Pohvala policijskog djelatnika

Poštovani,

osjećam ljudsku i moralnu obavezu pohvaliti djelatnika Policijske postaje Sisak koji je dana 03.03.2019. u terminu između 18 i 19 h gasio požar u mjestu Trnjani. Nažalost, ne znam ime i prezime djelatnika, ali to ćete i sami utvrditi uvidom u evidenciju radnih smjena toga dana. Mjesto požara je bilo uz samu cestu u selu pri čemu je gorjelo visoko raslinje i šikara. Zbog jakog vjetra bile su ugrožene i okolne nenaseljenje kuće. Vaš djelatnik koji je bio sam na terenu, bez vatrogasne pomoći i opreme postupio je izuzetno hrabro i odgovorno. Ušao je doslovno u krug vatre gaseći požar sa samo par litara vode i jednim metalnim predmetom. Vatra je zbog vjetra ugrozila i njegov  život te zahvatila i njegovu obuću. Uz malu pomoć nekolicine stanovnika sela može se reći da je Vaš djelatnik sam ugasio požar koji je mogao biti puno većih razmjera i koji bi vjerojatno izazvao puno materijalne štete. Smatram da gospodin zaslužuje pohvalu svojih nadređenih i svih nas kao građana jer  je svjesno ugrozio svoj život spašavajući tuđu imovinu što bez obzira na prirodu posla govori prvenstveno o njegovoj ljudskosti.

S poštovanjem,
M. V.

Članak objavljen na našoj web stranici:
Policajac pohvaljen za požrtvovno gašenje požara https://sisacko-moslavacka-policija.gov.hr/vijesti-8/policajac-pohvaljen-za-pozrtvovno-gasenje-pozara/32006