Pohvale na rad službenika ove Policijske uprave

 
Šalje: K. P. G.
Poslano: 29. veljače 2020. 20:56
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: Pohvala policijskih djelatnika

Poštovani,

ovim pismom prvenstveno želim iskazati zahvalnost i poštovanje prema policiji PU sisačko - moslavačke.

U periodu od 25. listopada do 5. studenog prošle godine pružena mi je policijska zaštita kao žrtvi kaznenog djela.

Sedam dana provela sam sa interventnom jedinicom policije PU sisačko - moslavačke. Malo je reći da interventna policija obavlja posao dostojanstveno. Dvadeset i četiri sata  provodili smo zajedno. Svakodnevno su dokazali da zaslužuju poštovanje svih nas. Da moralno i etički obavljaju svoj posao. Pristupanje meni kao žrtvi, ženi, kao čovjeku, sa puno razumijevanja, poštovanja i strpljenja, bez predrasuda. Divim se njihovoj odgovornosti, smirenosti, samokontroli. Hrabrosti kojom ulijevaju sigurnost.  Čast mi je što su mi oni pružali zaštitu. Što sam mirno spavala, što su moji roditelji i najbliži bili sigurni da sam zaštićena.

Po odlasku interventne jedinice zaštitu je ponovno preuzela temeljna i kriminalistička policija PU sisačko - moslavačke koja je jednako svoj posao obavila profesionalno. Isto oni koji su bili sa mnom kao i oni sa druge strane telefona. Uvjerila sam se da PU sisačko - moslavačka svoj posao odrađuje profesionalno, temeljito, razborito. Sa pristupom, sa strpljenjem koje je prijeko potrebno svakoj žrtvi.

Možemo biti ponosni i sigurni u rad naše policije, u njihovu odgovornost prema nama, predanost i sigurnost.

Veliko hvala i sretno u daljnjem radu!

S poštovanjem,
K. P. G.
 


Članak objavljen na portalu direktno.hr, 17.5.2019.  

PRIMJENA ZAKONA NA DJELU

HUMP: Postupak sisačke policije u slučaju prijetnji liječniku hitne pomoći primjer kako treba reagirati

Hrvatska udruga za medicinsko pravo pozdravlja (HUMP) postupak policijskih službenika u Sisku prema suprugu pacijentice koji je u utorak, 14. svibnja, bez ikakvog povoda prijetio liječniku prilikom pružanja hitne medicinske pomoći, priopćili su iz te udruge. 

Podsjetimo, u utorak iza 22 sata, hitna pomoć je pozvana na intervenciju u obiteljsku kuću u Sisku. Tijekom pružanja liječničke pomoći bolesnoj 60-godišnjoj pacijentici, njen je suprug liječniku Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslovačke županije upućivao prijetnje smrću.
Nakon što je liječnik prijavio prijetnje, muškarac je doveden u prostorije policijske postaje Sisak gdje je provedeno kriminalističko istraživanje te je uz kaznenu prijavu zbog prijetnji predan pritvorskom nadzorniku. (vijest na našoj web stranici)

Iz HUMP-a ističu da je reakcija nadležnih represivnih tijela koja je rezultirala uhićenjem nasilnika i privođenjem istog pritvorskom nadzorniku postupak neposredne i konkretne primjene odredbi kaznenopravnog zakonodavstva, točnije sumnje u počinjenje kaznenog djela opisanog u članku 315a. Kaznenog zakona, tj. prisile prema zdravstvenom radniku.
Podsjećaju kako su Hrvatska udruga za medicinsko pravo i njeni članovi aktivno sudjelovali u definiranju predmetnog novog kaznenog djela koji je zaživio stupanjem na snagu izmjena i dopuna Kaznenog zakona od 4. siječnja 2019., a jednako tako su bili predvodnici u višekratnim obraćanjima i upućenim apelima i javnim reakcijama putem medija u slučajevima evidentnih nasilja prema zdravstvenim radnicima i dosadašnjoj indolentnosti i tromosti nadležnih institucija u sankcioniranju takvih počinitelja.

Stoga je postupak policijskih službenika u Sisku prvi je konkretan i svijetli primjer brze i adekvatne reakcije nadležnih u suzbijanju i sprječavanju nasilja, ali i primjeni postulata novog kaznenog djela, napominju iz HUMP-a.

"Vjerujemo da će isti biti primjer postupanja svih meritornih tijela i institucija u situacijama počinjenja nasilja ili prisile nad zdravstvenim radnikom. Jednako tako nadamo se da predmetna konkretna reakcija represivnih tijela može biti jasna poruka i upozorenje svim osobama da bilo kakvo nasilje prema zdravstvenom radniku neće biti ni najmanje tolerirano te će biti bespogovorno sankcionirano, a sve u cilju da se zdravstvenom radniku omogući nesmetano obavljanje zdravstvene djelatnosti kao temeljne vrijednosti u zaštiti života i zdravlja ljudi", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje dr. Miran Cvitković.
 

Šalje: m. v.
Poslano: 6. ožujka 2019. 10:22
Prima: PU sisačko-moslavačka
Predmet: Pohvala policijskog djelatnika

Poštovani,

osjećam ljudsku i moralnu obavezu pohvaliti djelatnika Policijske postaje Sisak koji je dana 03.03.2019. u terminu između 18 i 19 h gasio požar u mjestu Trnjani. Nažalost, ne znam ime i prezime djelatnika, ali to ćete i sami utvrditi uvidom u evidenciju radnih smjena toga dana. Mjesto požara je bilo uz samu cestu u selu pri čemu je gorjelo visoko raslinje i šikara. Zbog jakog vjetra bile su ugrožene i okolne nenaseljenje kuće. Vaš djelatnik koji je bio sam na terenu, bez vatrogasne pomoći i opreme postupio je izuzetno hrabro i odgovorno. Ušao je doslovno u krug vatre gaseći požar sa samo par litara vode i jednim metalnim predmetom. Vatra je zbog vjetra ugrozila i njegov  život te zahvatila i njegovu obuću. Uz malu pomoć nekolicine stanovnika sela može se reći da je Vaš djelatnik sam ugasio požar koji je mogao biti puno većih razmjera i koji bi vjerojatno izazvao puno materijalne štete. Smatram da gospodin zaslužuje pohvalu svojih nadređenih i svih nas kao građana jer  je svjesno ugrozio svoj život spašavajući tuđu imovinu što bez obzira na prirodu posla govori prvenstveno o njegovoj ljudskosti.

S poštovanjem,
M. V.

Članak objavljen na našoj web stranici:
Policajac pohvaljen za požrtvovno gašenje požara https://sisacko-moslavacka-policija.gov.hr/vijesti-8/policajac-pohvaljen-za-pozrtvovno-gasenje-pozara/32006