Otkriveni počinitelji više kaznenih djela

Policijski službenici Policijskih postaja Sisak, Kutina, Petrinja i Gvozd proveli su kriminalističku obradu nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Karlovca

Policijski službenici Policijskih postaja Sisak, Kutina, Petrinja i Gvozd proveli su kriminalističku obradu nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Karlovca zbog osnovane sumnje da je zajedno s 28-godišnjim hrvatskim državljaninom, također s područja Karlovca, i 25-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Gline počinio 33 kaznena djela teških krađa na području tih policijskih postaja.
             U subotu, 20. lipnja, uhićen je osumnjičeni 22-godišnjak zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela te je provedenom zajedničkom kriminalističkom obradom utvrđeno da je u suradnji s ostalom dvojicom osumnjičenih u vremenskom razdoblju od prosinca 2008. godine do lipnja ove godine na području Kutine počinio 16 kaznenih djela, na području Siska 14, Gvozda dva i Petrinje jedno kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u benzinske postaje, trgovine, kioske i objekte u izgradnji. Osumnjičeni su uz područje ove policijske uprave više istovrsnih kaznenih djela počinili i na područjima susjednih policijskih uprava karlovačke i zagrebačke.
             Nakon kriminalističke obrade 22-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok su osumnjičenog 28-godišnjaka 16. lipnja policijski službenici uhitili na području Karlovca, gdje je nakon kriminalističke obrade doveden istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu te mu je nakon zadržavanja od 48 sati određen pritvor. Trećeosumnjičeni 25-godišnjak je trenutno nedostupan i za njim se traga.
 


Stranica